Tematy konferencji:
- dr hab. Marcin Gołębiewski – prelekcja od 10:30, podczas oficjalnego otwarcia ŁFM
temat: Rynek mleka – stan obecny oraz perspektywy jego rozwoju
- dr hab. Marcin Gołębiewski – prelekcja podczas konferencji
temat: Dobrostan w produkcji mleka
- Emila Staszewska (dietetyk) – prelekcja podczas konferencji
temat: Mleko, produkty mleczne – na co warto zwrócić uwagę, jak być świadomym konsumentem?
- Michał lub Jakub Budnik (kucharz) – prelekcja podczas konferencji
temat: Prawidłowe wykorzystanie przetworów mlecznych w kuchni domowej
- Elżbieta Labryszewska (Prezes mleczarni Szczerców) – prelekcja podczas konferencji
temat: Nisko przetworzone produkty mleczne dla konsumenta – krótki termin przydatności do spożycia
STREFA KONFERENCYJNA
Oficjalne Otwarcie Festiwalu
10:00 – 10:20
Wręczenie odznak honorowych „Zasłużony dla rolnictwa”
10:20 – 10:50
Przedstawienie oferty łódzkiej branży mleczarskiej – spotkanie z przedstawicielami handlowymi z zagranicy
10:50 – 11:20
Panele naukowe
11:30 – 15:30