Tematy konferencji:

  1. dr hab. Marcin Gołębiewski – prelekcja od 10:30, podczas oficjalnego otwarcia ŁFM

temat: Rynek mleka – stan obecny oraz perspektywy jego rozwoju

  1. dr hab. Marcin Gołębiewski – prelekcja podczas konferencji

temat: Dobrostan w produkcji mleka

  1. Emila Staszewska (dietetyk) – prelekcja podczas konferencji

temat: Mleko, produkty mleczne – na co warto zwrócić uwagę, jak być świadomym konsumentem?

  1. Michał lub Jakub Budnik (kucharz) – prelekcja podczas konferencji

temat: Prawidłowe wykorzystanie przetworów mlecznych w kuchni domowej

  1. Elżbieta Labryszewska (Prezes mleczarni Szczerców) – prelekcja podczas konferencji

temat: Nisko przetworzone produkty mleczne dla konsumenta – krótki termin przydatności do spożycia

STREFA KONFERENCYJNA

Oficjalne Otwarcie Festiwalu

10:00 – 10:20

Wręczenie odznak honorowych „Zasłużony dla rolnictwa”

10:20 – 10:50

Przedstawienie oferty łódzkiej branży mleczarskiej – spotkanie z przedstawicielami handlowymi z zagranicy

10:50 – 11:20

Panele naukowe

11:30 – 15:30